topbar
 
 
zeneexpressz header0022
 

Fásy Ádám családja egymillió forintnyi játékkal érkezett a kórházba / Fotó: Semmelweis Egyetem - Kovács Attila

Fásy Ádám és családja életének évtizedek óta fontos része a jótékonykodás, a segítségnyújtás. Minden évben megajándékoznak egy gyermekeket gondozó intézményt, az idei évben a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájára esett a választásuk, ahova egymillió forintnyi játék adománnyal érkeztek.

Fásy Ádám 11. gyermekként érkezett a családba, szülei nem voltak olyan helyzetben, hogy drága játékokat vásároljanak neki és a testvéreinek. Évekkel később megfogadta, hogy családjával amikor csak teheti, játékokkal és adományokkal támogatja a rászoruló gyermekeket.

Az átadás ünnepélyes pillanata

Fásy Ádám és lánya Zsüliett a kórházban

,,Betegség és kórházi kezelés egy gyermek számára rendkívül stresszes és ijesztő lehet. Játékokkal lehetőséget teremthetünk arra, hogy rövid időre eltereljük a figyelmüket a fájdalomról és a félelemről. Továbbá segíthetnek abban, hogy ne érezzék magukat annyira elszigetelve és egyedül. A szórakoztatás mellett fejleszthetik a gyerekek kreativitását, szociális készségeit és kognitív képességeit is. Felemelő érzés felvidítani és támogatni a kis betegeket, hozzájárulva ezzel a gyógyulásukhoz és életminőségük javításához. Külön örülök annak, hogy az adományt a Semmelweis Egyetem gyermekklinikájának ajánlottuk fel." - mondta Fásy Ádám

Fásy Ádám családjához közel áll a jótékonykodás

A kis betegek örültek az ajándéknak

Az a cél, hogy a kis betegek a lehető legjobb körülmények között, hatékonyan gyógyulhassanak” – mondta dr. Merkely Béla. A Semmelweis Egyetem rektora kiemelte, mennyire fontos a gyógyulás szempontjából a most megkapott nemes ajándékok, megköszönve a Fásy családnak a segítséget és a támogatást.

Szabó Attila, a gyerekklinika orvosigazgatója érdekes történelmi tényeket árult el az általa vezetett intézményről, amely jelenleg a világ 3. legrégebben működő gyerekkórháza. 1839 óta ez a klinika egyetlen percre sem zárta be a kapuit, ez idő alatt végig dolgoztak a munkatársak.

A nap legszebb és legmeghatóbb részében a Fásy család a klinika vezetőivel együtt adta át az ajándékokat a csillogó szemű és boldog gyerekeknek, akiknek a mosolya könnyekig meghatotta őket.

Forrás: Blikk

Esemény naptár

 

Fásy Birodalom oldalai

Fásy Birodalom | Fásy Ádám oldala | Fásy Műsoriroda | Fásy Konyha | Magyarok Világszépe

Kapcsolat:
E-mail: fasy@fasy.hu  Telefon: +36-30/488-2719

footerfacebook

zeneexpressz.hu © Minden jog fenntartva