topbar
 
 
zeneexpressz header0022 

Ajánló

Fásy TV a youtube-on

Esemény naptár

Nincsenek események a napárban
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

A Zeneexpressz házigazdája évek óta visszatérő vendége a tiszacsegei halünnepnek.

 

 

Az elmúlt szombaton megrendezett XII. Tiszacsegei Halászlé Fesztivál után szeptemberben is találkozhat itt vele az, aki ellátogat a csegei harcsaparikás-főző versenyre, hiszen ő lesz a verseny zsűrijének elnöke.

 

Régi barátság

– Ez köszönhető annak a barátságnak, amit Szalai Jánossal, a csárdagazdával és Nagy Sándorral, a tulajdonossal ápolok. Janit 1972 óta ismerem, gyerekkoromban Fonyódon, együtt „kezdtünk”, Sanyival is közel harminc éve él a barátság. Ők szerettették meg velem – nagyon hamar! – ezt a helyet; mert én gasztronómus vagyok, nagyon szeretem az ételeket, különösen a halat! Sajnálom is, hogy halfogyasztásban országos szinten lemaradunk az európai átlagtól. A hal nagyon finom étek, azon vagyunk, hogy népszerűsítsük, az emberekkel megszerettessük a magyar halászlét – fogalmazott Fásy Ádám.

 

Fásy Ádám Nagy Sándorral, a  tulajdonossal

 

– Nagyszerű dolog ez a halünnep, köszönet illeti dr. Nagy István agrárminiszter urat azért, hogy a rendezvény mellé állt – mondta, és hozzátette, egyedülálló ez az alkalom, több mint 12 ezer ember eljön ezen a napon Csegére a halért, a halászléért. – Hiszen ami itt van: egy csárda, a festői táj, a Tisza és jó szakember, aki megfőzi a halászlét. Ilyen dolgokban érdemes benne lenni! – mondta.
Kérdésünkre elárulta, tulajdonképpen mindenféle halat szeret, például a rántott pontyot, de a harcsafilét és a fogast is. Ahogy fogalmazott, ő „dúskál benne”, mert jól készíti ezeket a halakat, és megvan a saját halászlé receptje is.

 

 

Forrás: Haon

Fotó: Matey István

Hivatalos Facebook


Fásy Birodalom oldalai

Fásy Birodalom | Fásy Ádám oldala | Fásy Műsoriroda | Fásy Konyha | Magyarok Világszépe

Kapcsolat:
E-mail: fasy@fasy.hu  Telefon: +36-30/488-2719
 
zeneexpressz.hu © Minden jog fenntartva