topbar
 
 
zeneexpressz header0022
 

Napról napra drágul minden, egyre több olyan dologról mondanak le az emberek, amelyek nem számítanak létszükségletnek.

Csonka András színművész is próbál takarékoskodni, ám kijelentette, amíg csak tudja, az utazást nem hagyná ki az életéből.

– Miként próbál spórolni?

– Először is azt gondolom, hogy ennek a társadalomnak már régen meg kellett volna tanulnia azt, hogy mit jelent takarékoskodni. A környezetvédelem, a klímaváltozás, az energiaválás miatt elemi érdeke mindenkinek, hogy bevezessen bizonyos változásokat az életébe.

– Ön min változtatott?

– Például vettem billenő kapcsolós elosztókat, vagy korábban fogmosás és borotválkozás közben mindig folyattam a vizet, most csak az elején és a végén nyitom meg a csapot, illetve ruhát is csak keveset, de minőségit veszek.

– Mi az, amiről nem szeretne semmiképpen lemondani?

– Az utazás. Az élet rövid és bár tudom, hogy a helyzet nehezebb, amíg bírom, szeretném kigazdálkodni, hogy amit csak lehet, lássak a világból. A lelkemnek szüksége van arra, hogy évente legalább egyszer eljussak egy tengerpartra.

– Mit áldoz fel ennek érdekében?

– Ebből a szempontból szerencsém van, hogy egyedül vagyok, ám mivel nem tudok főzni és ínyenc is vagyok, így sokszor eszem étteremben, illetve rendszeresen rendelek is. Már ezekben is keresem az olcsóbb lehetőségeket. Alapvetően nem szórom a pénzt, de hogy mi esik még áldozatul, a következő hónapokban derül majd ki. Az azonban szörnyű, hogy azon gondolkodunk, mit vonjunk meg magunktól.

Forrás: Blikk

Esemény naptár

 

Fásy Birodalom oldalai

Fásy Birodalom | Fásy Ádám oldala | Fásy Műsoriroda | Fásy Konyha | Magyarok Világszépe

Kapcsolat:
E-mail: fasy@fasy.hu  Telefon: +36-30/488-2719

footerfacebook

zeneexpressz.hu © Minden jog fenntartva