• _blank

    Ne habozzon! Rendelje meg Tőlünk családi – céges rendezvényekre, város – falunapokra, fesztiválokra szolgáltatásunkat! Amennyiben meggyőztük, hogy minket válasszon, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

  • Ne habozzon! Rendelje meg Tőlünk családi – céges rendezvényekre, város – falunapokra, fesztiválokra szolgáltatásunkat! Amennyiben meggyőztük, hogy minket válasszon, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Három hónapos leállás után holnaptól ismét várja vendégeik Hajdú-Bihar egyik legkedveltebb halászcsárdája.  A tiszacsegei vendéglátóhely és panzió az elmúlt időszakban teljes energetikai korszerűsítésen esett át. Az avatón elhangzott: a halfogyasztás egyre népszerűbb hazánkban, a húsféleség áfájának mérséklésének köszönhetően az egy főre jutó halfogyasztás elérte a 6,73 kilogrammot.

Letisztult, elegáns hatás a folyosón, komfortos érzés a szobákban – a tiszacsegei halászcsárda panziójának minden helyisége megszépült, és az épület energetikai korszerűsítése is megtörtént.

- Korszerűsíteni kellett az elektromos rendszert, a lefolyórendszert, be kellett csomagolni a csárdát egy 20 centiméteres külső hőszigeteléssel, felső, alsó pinceszinten. Korszerűsítettük a fűtésrendszert, a panziót pedig teljes egészében felújítottuk - mondta Nagy Sándor, a Tiszacsegei Halászcsárda tulajdonosa.

A csárda tetőszerkezete szintén teljes egészében megújult és a külső teraszt is felújították. Összesen 110 millió forintba került a beruházás, ebből 45 millió forint hazai és uniós pályázatokon nyert támogatás. Az Országgyűlés alelnöke szerint a tiszacsegei csárdához hasonló vendéglátóhelyek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a turizmus a magyar gazdaság meghatározó ágazata legyen.

- Befektetés, munka, forrásigényes feladat, de ezt nem lehet megkerülni. A világban verseny van, Európában kiemelten verseny van, tehát ahhoz, hogy meg tudjuk tartani a turistákat, ahhoz, hogy helyben használják fel azt az élelmiszert, amit a vidéken a gazdák megtermelnek, ahhoz ez a legjobb megoldás - emelte ki Jakab István.

Az Agrárminisztérium azért is segíti az ilyen fejlesztéseket, mert a csárdák különleges találkozások helyszínei. Tiszacsegén mindez kiváló halételekkel társul. A halfogyasztás népszerűsítéséért a szaktárca is sokat tesz.

 

- Marketing eszközöket vetünk be, olyan pályázatokat hirdetünk, hogy a tavi gazdaságok fejlődjenek, hogy a feldolgozó ipar tudjon fejlődni és ezért is van nyitva az a 3 milliárdos pályázati kör, amellyel kifejezetten a halfeldolgozók fejlesztése, korszerűsítése, támogatása lehetséges - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter.

Az agrárminiszter hozzátette: hazánkban az egy főre jutó éves halfogyasztás elérte a 6,7 kilogrammot. A cél, hogy ez a mennyiség 2023-ra egy kilogrammal növekedjen.

 

Dehir - Megújult a tiszacsegei halászcsárda

 

Forrás: dehir.hu

Műsornaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben